Najbolja MMA osveta

Najbolja MMA osveta
autor: p29.02.2012Video dana
Nema slađe sportske pobjede od one kojom se vraćaju računi, a Brock Lesnar ih je i te kako vratio kada se drugi puta našao u ringu s Frankom Mirom. Njihov je prvi susret 2008. nakratko prekinuo Lesnarov izvrstan prijelaz s koreografiranog WWE hrvanja u pravo MMA udaranje. U prvoj borbi, koja je trajala 90 sekundi, Lesnar je dominirao prvih 85 no onda je zahvaljujući neiskustvu dozvolio Miru da mu zalocka koljeno te je morao predati.

Drugi puta je Lesnar bio malo pametniji. Dogodilo se to godinu dana kasnije na UFC-u 100, kada je Lesner ponovio početak iz prve borbe, no ovaj puta Mir nije imao nikakve šanse. Pokupio je prestrašne batine kada ga je Lesnar stisnuo uz mrežu, pa su svi bili uvjereni kako je to početak jedne i kraj druge zvijezde, no zanimljivo je kako su im se karijere razvijale nakon toga.

Lesnar je obolio od mononukleoze, pa upale probavnog trakta i na kraju su mu morali krpati crijeva hitnom operacijom. Poslije oporavka je dobio i izgubio po jednu borbu, te je opet otišao pod nož kada su mu izvadili dobar komad crijeva. Po povratku u ring je izgubio od Overeema, nakon čega se povukao u mirovinu.

Frank Mir i dalje dva puta godišnje ulazi u ring i trenutan omjer pobjeda i poraza mu je 16 – 5.

RASPRAVA