Kako čuvati dragocjenosti?


Dom Dom

sefovi


Svaki dom ili poslovni prostor zasigurno ima dragocjenosti u obliku zlata, dragocjenosti i važne dokumente koje je teško sačuvati bez sefa. Ne dopustite da se dragocjenosti ukradu ili unište jer se ne odlažu na odgovarajući način, bolje je uložiti i nabaviti sef odgovarajuće veličine!


Zašto kupiti sef?

Imati sef ne znači da ste jako imućni i da želite nešto sakriti od okoline. Imati sef danas znači biti pametan i proaktivno razmišljati. Predmeti od materijalne vrijednosti ne moraju se čuvati u sefu, ali također je izvrsno mjesto za pohranu uspomena, dokumenata, osobnih podataka, kodova ... jednostavno, to je neprobojna kutija za koju samo vi imate ključ.

Sefovi se proizvode u različitim veličinama i za različite svrhe, pa ako odaberete pravu, imat ćete saveznika za čuvanje svega vrijednog do kraja života, vas i vaše obitelji.


Sefovi - vrste i kako ih odabrati?

Najbolje bi bilo da se obratite nekoj od tvrtki za proizvodnju okova za namještaj, koja također nudi sefove raznih vrsta. Sefovi se razlikuju ovisno o mjestu ugradnje, tako da obično imamo:

  • Sefovi za banke ili tzv sefovi
  • Sefovi za automobile
  • Ugrađeni sefovi koji su skriveni u prostoru i manjih su dimenzija
  • Prijenosni sefovi prilikom prijevoza vrijednosti
  • Stojeći sefovi koji stoje na vidljivom mjestu i imaju veliku težinu ...

Sa sefovima dobivate dodatnu sigurnost i zaštitu svega vrijednog u vašem domu ili poslovnom prostoru! Prva razina obrane su ulazna vrata, ali dodatna mjera zaštite je sef, i protiv krađe i kao zaštita u slučaju požara ili nekih vremenskih nepogoda.


Od čega se sastoji sef?

Sefovi se sastoje od slojeva i slojeva metala koji bi trebali biti otporni na sve poznate načine lomljenja. Najveći udarac trpe vrata koja se mogu otvoriti ključem ili kodom upisanim na digitalni brojčanik (novije generacije) ili okretanjem gumba za biranje (starije verzije).

Koji ćete sef odabrati ovisi o vašim potrebama, ali trebali biste odabrati one proizvođače koji svoj posao shvaćaju ozbiljno i jamče za svoj proizvod.


Kako odabrati pouzdan sef?

Ne biste trebali odabrati sef s tankim stranicama, a posebno vrata, kao najeksponiranija u pokušaju proboja. Njihova debljina trebala bi biti najmanje 1,5 cm i što su vrata deblji, to je teže slomiti.

Sefovi uglavnom imaju TL standard koji prethodi oznaci koja pokazuje koliko minuta sef može izdržati udar uobičajenih alata, kao i onih koji tope metal. Kvalitetni sefovi moraju pružiti informacije o vremenu potrebnom za proboj u sef.

Sustav ponovnog zaključavanja poželjan je ako želite vrhunsku kvalitetu, što znači automatsko zaključavanje vrata izvedenim rešetkama ako sef otkrije temperaturu ili bravu koja više ne radi.

Dakle, postoje različite razine sigurnosti među sefovima, pa je važno na početku odlučiti kakve sefove zanimate i za što će se koristiti. Dimenzije su različite, tako da se može sakriti i u podu i u zidu ili smjestiti unutar postojećeg ormara. Iako će lopovima ukazati da tamo postoji nešto vrijedno, trebaće im puno vremena da to otvore i prije će biti osujećeni nego što će doći do dragocjenosti! 


Srodni tekstovi:


Kako auto škola provodi teoretski dio treninga za B kategoriju?

Na putu do vozačke dozvole očekuje vas teoretska i praktična obuka, puno sati teorije, puno sati vož...

Detaljnije

Madeži – ukras na koži ili znak potencijalne opasnosti?

S pojavom ljeta raste svijest o pregledu madeža. Tako se mnogi ljudi, uz to što obavljaju red...

Detaljnije

Imate li obješene kapke? Imamo sjajne vijesti za vas!

Što se tiče njege kože, područje oko očiju zahtijeva posebnu pažnju. Naime, poznato je da je ...

Detaljnije

Pripremite se za hladnije vrijeme - postavite rolete

Zima posljednjih godina nema puno veze sa snijegom i onom zimskom idilom koja je ugodna unatoč hladn...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS