Vrijeme je da kupaonica zasja novim sjajem- posjetite najbliži salon keramike


Dom Dom

Renoviranje kupaonice nije tako uobičajeno kao uređenje ostalih prostorija u kući. Kao što se stolarija ne mijenja svakih sat vremena, tako se, primjerice, ne mijenjaju i pločice u kupaonici. Također, postoje mnoge stvari koje rijetko drugi mijenjaju, a to je uglavnom uvjetovano cijenom ove vrste obnove i količinom radova koje zahtijeva.

Rijetko se dogodi da, primjerice, netko kupi stan u staroj zgradi, a da nije preuredio prostor, kako estetski tako i funkcionalno. Veličina sobe se često mijenja, pa se sve ostalo mora potpuno promijeniti. Ono što je gotovo uvijek na popisu potpune promjene je kupaonica. Prilikom renoviranja ovakvih trošnih kupaonica potrebno je paziti na niz stvari. Stoga se prije svake obnove trebate posavjetovati sa stručnjacima. Posjetili smo salon keramike Alvos iz Beograda i evo što su nam rekli.

Počnite s instalacijom

Ono što je posebno važno, posebno u starijim stambenim prostorima, jesu vodovodne, kanalizacijske i elektro instalacije. Prvi korak u uređenju kupaonice je dovođenje majstora koji će spomenuto provjeriti. Zatim, ako dođe do promjena u položaju pojedinih elemenata u kupaonici, takav rad prvo treba planirati i izvesti. To uključuje promjenu mjesta odvodnje i vodoopskrbe, ugradnju vodokotlića u zid, posebno u manjim kupaonicama i slično. Zatim ostavite prostor i instalaciju za željenu rasvjetu ili utičnice potrebne za rad perilice, sušila za kosu...

Zamjena keramike u kupaonici

Nakon restauracije ili zamjene instalacije potrebno je pristupiti radovima na ugradnji keramike. Danas u ponudi imamo široku paletu različite keramike, odnosno keramičkih pločica, kako stranih tako i domaćih proizvođača. Trendovi su usmjereni prema pločicama većih dimenzija i izbor dezena, kombinacija i vrsta pločica nije lak, no veći problem može biti pronaći keramičara koji će posao odraditi kako treba.

Zamjena svih wc-a - umivaonika, tuš kade, we-ce šalice

Izbor sanitarije uvelike ovisi o osobnom ukusu, ali i prostoru. Čest je slučaj da su kupaonice u stanovima izrazito male, pa je tome potrebno prilagoditi izbor WC-a. A za takve prostore tu su umivaonici i šalice nešto manjih dimenzija, kao i tuš kabine koje ne zauzimaju puno prostora. S druge strane, položaj je lakši kada je kupaonica veća, jer je izbor WC-a veći. Time se otvara prostor za ugradnju tuš kada u kupaonicu, koje su ipak nezamjenjive i pružaju potpuno drugačiji doživljaj. Ljubazno osoblje salona Alvos zamolili smo da nam objasni kako odabrati pravi tuš i na što posebno obratiti pažnju pri odabiru, a oni su nam dali savjete kako donijeti odluku nakon koje nećemo požaliti. Više o tuš kadama, i još mnogo toga, kao i njihovu cijenu možete saznati na sljedećem linku - https://www.alvos.rs/kategorija/sve-za-kupatilo/kade/

Kupaonski namještaj

Kao i u ostalim prostorijama u kući, kupaonica se može urediti tako da se može iskoristiti svaki kutak. To se uglavnom radi izradom namještaja po mjeri. Važno je da su police i ormarići izrađeni od materijala koji dobro podnosi vlagu, koje u kupaonici ima u izobilju. S druge strane, mnogi ljudi vole i minimalistički uređenje u kupaonici, pa se može ugraditi samo ono što je potrebno. U mnogim trgovinama kupaonske opreme, naravno, i u većim trgovinama namještaja, možete pronaći razne dodatke koji kupaonicu čine i ljepšom i funkcionalnijom.


Srodni tekstovi:


Preuređenje vašeg doma ne mora nužno biti skup projekt uz pametno planiranje troškova

U eri ubrzanog razvoja tehnologije i društvenih mreža, adaptacija stana često izgleda kao gla...

Detaljnije

Tko pravi najbolju kavu na svijet?

Da li je najbolja kava u Italiji, da li je u Turskoj ili pak je to kava u Americi? Što kada bi vam r...

Detaljnije

Celijakija u dojenčadi i djece - simptomi, dijagnoza, obrazovanje

Celijakija (glutenska enteropatija) kronična je upala tankog crijeva. Prema najnovijim istraživanjim...

Detaljnije

Imate li obješene kapke? Imamo sjajne vijesti za vas!

Što se tiče njege kože, područje oko očiju zahtijeva posebnu pažnju. Naime, poznato je da je ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS