Zaručnički prsten - simbol vječne ljubavi


Life&Style

Zlatari svjedoče da jači spol povećava potražnju za zaručničkim prstenom oko važnih blagdana i važnih dana, jer muškarci vjeruju da su to onda idealni trenuci za sudbonosno pitanje. 

Istina je da muškarac od davnina teži idealnoj i romantičnoj ljubavi, osjećaju međusobne veze i pripadnosti pa je željan ovjekovječiti međusobnu ljubav s odabranom ženom. Još u doba starog Egipta bilo je logično da čovjek ovu obvezujuću odluku zadrži prstenom, jer sam prsten, zbog svog kružnog oblika, ima svoju mistiku. Egipćani su nosili zaručničko prstenje na malom prstu lijeve ruke, gdje se mislilo da počinje vena amorisa, veza sa srcem. Stari Grci su imali dva prstena - jedan od metala za kuću, a drugi od zlata za izlazak. 

Shvaćeno je da je vrijednost zaručničkog prstena rasla sa željom da što više predstavlja važnost ljubavi. Tijekom srednjovjekovne renesanse dijamanti su se pojavljivali kao simbol snage, neraskidivosti, no u početku su bili rezervirani isključivo za bogatiji sloj stanovništva. Trend iskopavanja dragog kamenja je rastao, no ekspanziju je doživio tek nakon Drugoga svjetskog rata, kada su dijamanti na zaručničkom prstenu postali pristupačniji svima, kako zbog malih komada, tako i zbog serijske, industrijske proizvodnje. 

Iako su dijamanti vječni prijatelji žene, nije zanemaren ni zaručnički prsten od drugog plemenitog metala. No, na kraju odlučuje osobni ukus, dobro poznati okus voljene žene, ne vodeći se cijenom, jer se mladi i zaljubljeni muškarac vodi simbolikom ove amajlije. 

Zaručnički prstenovi nose puno energije, to znaju svi koji ih nose. Dovoljno je pogledati kako biste osjetili nalet pozitivne energije i snage koja olakšava svako rješenje problema. 

Zaručnički prsten nosi se do vjenčanja, a zatim ga zamjenjuje vjenčani prsten. Na kojoj se ruci nosi ovisi o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti. Neki ga samo premjeste u drugu ruku, neki ga naknadno povremeno nose, a postoje i varijante u kojima žene ovom prstenu samo dodaju vjenčani prsten. Suvremeno doba nudi i neka zanimljiva rješenja onima koji se čak i boje materijalnih stvari pa si tetoviraju zaručnički prsten. Njihova odlučnost da to nikada ne skinu je nevjerojatna.

Beskrajna linija kruga

Beskrajna linija kruga, mladencima, simbolizira njihovu beskrajnu ljubav. Burma se već tisućama godina koristi kao znak bračne zajednice, kao simbol povezanosti zajedničke sudbine. To je također znak saveza i zavjeta koji povezuje i izolira i muškarca i ženu u isto vrijeme. Kršćanstvo Burmi donosi značenje vjernosti, obećanje jedne osobe drugoj vječnoj ljubavi, kao i simboliku povezanosti duše i tijela.

Prstenovi mogu biti izrađeni od tradicionalnog žutog zlata, bijelog, a u posljednje vrijeme i ružičastog zlata. Mladi par obično se iznenadi kada uđu u zlatarnu i shvate da se prvo poduzimaju mjere, a tek tada počinje izrada vjenčanog prstena. To nije dugotrajan posao, bit će gotov za nekoliko dana, ali morate shvatiti da su vaše mjere samo vaše, pa je vjenčano prstenje bolje početi kupovati ranije.Srodni tekstovi:


Kako kava potiče kvalitetan trening?

Kava je čudesan napitak koji svi obožavamo. U malim količinama može potaknuti mršavljenje, to...

Detaljnije

Ojačajte svoje tijelo darom prirode. Upoznajte crvenu kraljicu - malinu!

Slatko i mekano voće, ovo ljetno voće pruža mnoge dobrobiti za naš organizam i treba ga konzu...

Detaljnije

Kako dizajnirati i tiskati reklamni materijal

Sav reklamni materijal koji predstavlja tvrtku mora biti dobar i kvalitetno urađen kako bi se postig...

Detaljnije

Hemikalije: bezbedno skladištenje i odlaganje

Ako odlučite da primenite baštenske hemikalije, trebalo bi ih koristiti samo na visoko ciljan...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS