Kako tehnologija utiče na kvalitet vida i kako zaštititi vid?


Zdravlje i nega

Sve više vremena provodimo za različitim ekranima, kako na poslu, tako i kod kuće. Razvoj nauke i tehnologije je našao svoju primenu u svim delatnostima, zbog čega sve veći broj zaposlenih svih osam sati radnog vremena provede za računarom. Nakon toga, vreme provodimo sa svojim smart uređajima, gledajući u različite vrste ekrana i na taj način, veći deo dana, opterećujemo naše oči i vid. Koji su to najčešći problemi sa vidom, prouzrokovani velikom upotrebom tehnologije i kako da zaštitimo vid pitali smo oftamologe očne klinike Medico Laser. 

Upoznajte se sa svim rizicima dugotrajnog gledanjaju u različite vrste ekrana 

Dok smo u potrazi za različitim informacijama i zabavnim sadržajima na aplikacijama čiji smo korisnici, i dok obavljamo svakodnevne poslovne obaveze uz pomoć računara, naše oči su opterećene. Ekrani, sa kojih čitamo različite sadržaje sa male udaljenosti u odnosu na oči, emituju kratke talasne dužine plavog svetla. Ovo svetlo deluje nepovoljno na oči a prekomerna izloženost očiju ovoj vrsti osvetljenja može dovesti do nekih problema vida, kao što je kratkovidost. Takođe, 

brojna istraživanja pokazuju da stanovništvo sve manje vremena provodi napolju, na dnevnom svetlu. Nedostatak spoljašnjeg svetla može biti jedan od faktora rizika za pojedine oblike astigmatizma oka. 

Očna klinika Medico Laser upozorava i na sve češću pojavu „sindroma kompjuterskog vida“.  Ovaj sindrom se javlja nakon višečasovnog gledanja u monitorom ili ekran pametnog uređaja, glavne karakteristike ovog sindroma su: iritirane i suve oči, pojačan svrab Ii suzenje očiju, treperenje teksta, zamućen vid i promene u percipiranju nijansi neke boje. Kako navode u očnoj klinici Medico Laser, ovaj sindrom može izazvati i jake glavobolje, veoma je neprijatan a veliki broj ljudi bar jednom imao je neki od njegovih karakterisitka.


Očna klinika Medico Laser zapošljava najbolje oftamologe koji vam daju savete o zaštiti vašeg vida

Očna klinika Medico Laser od zapošljava najbolje očne lekare koji brinu o svojim pacijentima. Oni su sa nama rado podeliti savete uz pomoć kojih ćemo sačuvati i naprediti zdravlje svojih očiju i vida. Neki od njihovih saveta su: 

Ukoliko primetite neke od simtoma kao što su duple slike, otežano čitanje, zamagljen vid,  “sevanje” u oku ili prisustvo drugih ispada i zamućenja u vidnom polju, bez odlaganja se javite svom očnom lekaru. 

Ne izlažite svoje oči štetnom UV zračenju koje može izazvati pojedina oštećenja oka. Kada ste napolju, nisite naočare za sunce, šešire i kačkete, preporučuje očna klinika Medico Laser. 

Zatim, proverite da li je neko u vašpj porodici imao neku očnu bolest, kao što je glaukom ili katarakta, jer je genetika često faktro rizika.  

Kako bi sačuvali vaš vid i zdravlje očiju, veoma je važno da vodite računa o ishrani i da ne konzumirate cigarete. Neka vaša ishrana bude bogata namirnicama koje sadrže antioksidante vitamine i omega 3 nezasiće kiseline, jer ove supstance imaju blagotvorno dejstvo na vaše oči. 

Očni lekari očne klinike Medico laser kao poslednji, možda i najvažniji savet ističu rednovne, kompletne oftamološke preglede. Ističu da ih je potrebno raditi najmanje jednom u dve godine, i to kod istog oftamologa koji će pratiti zdravlje vaših očiju i eventualne promene iz godine u godinu.


Srodni tekstovi:


Dočekajte Novu godinu s osmijehom na licu

Dok se u prosincu svode brojni računi, užurbano rade projekti, mnogi poslovi privode kraju, početak ...

Detaljnije

Imate li obješene kapke? Imamo sjajne vijesti za vas!

Što se tiče njege kože, područje oko očiju zahtijeva posebnu pažnju. Naime, poznato je da je ...

Detaljnije

Dobra školska torba za dobar razvoj djeteta

Kako djeca odrastaju, trebaju se pobrinuti za sve, pa tako i za odabir školske torbe. Torba n...

Detaljnije

Mali saveti kako da unapredite izgled svog dvorišta i oduševite svoje komšije!

U redu, nije da je previše važno šta će komšije misliti o vašem dvori&sc...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS