Komarnici kao najbolji način da se zaštitite od insekata i komaraca u svom domu ili poslovnom prostoru


Dom Dom

komarnici za prozore i vrata


Ako trebate učinkovitu i pouzdanu zaštitu od insekata i komaraca, tada je postavljanje mreža protiv komaraca pravi izbor za vas. Ne samo da će spriječiti cirkulaciju i protok svježeg zraka u vaš prostor, već će vas spasiti od udisanja otrovnih dimova koji nastaju uporabom sprejeva i kemikalija koji se koriste u smislu zaštite.


Komarnici za prozore i vrata


Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci osjetit ćete posebno uživanje u učinku koji nude komarnici za prozore i vrata. Ugradnjom mreža protiv komaraca na prozore i vrata možete si pružiti potpunu udobnost, bez straha od "neželjenih gostiju", budući da ste nakon dugih zimskih dana "željni" svježeg zraka, ali i topline sunčevih zraka. Mreže protiv komaraca mogu se postaviti na sve vrste prozora i vrata, u kombinaciji sa roletama ili samostalno.

Postoji nekoliko osnovnih varijanti kada je u pitanju sustav otvaranja mreža protiv komaraca za prozore:

-Popravljen - najčešće se koristi za ugradnju na prozore gdje se ne planira otvaranje.

- Rolo komarnike za prozore - mogu biti gore - dolje i lijevo - desno, češće se koriste kada se ugrađuju na vrata;

-Plise mreže protiv komaraca koje su vrlo dekorativne, ali i otporne, a koje se češće koriste kada se ugrađuju na vrata;


Materijali koji se koriste za proizvodnju mreža protiv komaraca


Komarnici su obično izrađeni od kvalitetnih aluminijskih okvira ili PVC-a. Mreža protiv komaraca izrađena je od najkvalitetnijih stakloplastičnih vlakana otpornih na temperature u rasponu od -35 do + 80 °, kao i na UV sunčevu svjetlost.


Savjeti koji vam mogu pomoći u odabiru i ugradnji stolarije


Ako ste odlučili staru stolariju zamijeniti novom ili se prvi put bavite postavljanjem stolarije u svom domu ili poslovnom prostoru, moguće je da ćete naići na razne dileme. To se prije svega odnosi na izbor materijala od vremena izrade stolarije, zatim tu je dilema oko okova, boje, vrste stakla i možda najvažnijeg čimbenika u donošenju konačne odluke, cijene. Ono što je nedvojbeno jest činjenica da stolarija svakoj zgradi i prostoru daje estetski pečat, ali pruža i potpunu udobnost življenja u njoj, u smislu zvučne i toplinske izolacije, zaštite od prašine, buke, sigurnosti i u konačnici, ali ne i manje što je važno, zaklon od neželjenih pogleda s jedne strane, ali i neželjenih scena s druge strane, jer je stolarija poveznica između vanjskog okoliša i unutarnjeg prostora.


Zašto je PVC stolarija pravi izbor za vas?


Jedan od materijala koji je posljednjih desetljeća i godina najzastupljeniji, kako kod nas, tako i u svijetu, u primjeni i upotrebi kada je u pitanju stolarija je PVC. Razlozi za to su brojni. Svaka PVC stolarija izrađena je od komora, što joj omogućuje izvrsnu zvučnu i toplinsku izolaciju, što je zasigurno jedna od njezinih najvažnijih karakteristika. Ovo će vam pokazati najbolju uštedu troškova kada je u pitanju potrošnja električne energije i zimi i ljeti. U usporedbi s nekim drugim vrstama stolarije, omjer cijene i kvalitete zasigurno je glavna prednost PVC stolarije. I kao materijal, PVC je vrlo zahvalan i jednostavan za održavanje. Dovoljno je stolariju prvo očistiti vlažnom krpom, a zatim suhom krpom i to je to. PVC je materijal koji nije osjetljiv na vlagu i kondenzaciju, nema potrebe za zamjenom kita na staklu, kao što je slučaj s drvenom stolarijom, a također nema potrebe ni za lakiranjem PVC stolarije. Očekivani životni vijek je još jedna prednost koja uz pravilnu upotrebu i održavanje može iznositi nekoliko desetaka godina, što svakako predstavlja dugoročno ulaganje u vlastitu nekretninu. Prirodni resursi se ne koriste za proizvodnju PVC stolarije, već se koristi polivinilklorid, koji je umjetni materijal i može se u potpunosti reciklirati, što je vrlo važno s aspekta očuvanja i zaštite okoliša. Kod PVC stolarije postoji mogućnost ugradnje sigurnosnih okova, što je ujedno čini pouzdanom zaštitom od provale. PVC materijal je nezapaljiv i ima sposobnost samogašenja. Sve su to činjenice koje vam govore zašto biste se trebali odlučiti za PVC stolariju. 


Srodni tekstovi:


Preuređenje vašeg doma ne mora nužno biti skup projekt uz pametno planiranje troškova

U eri ubrzanog razvoja tehnologije i društvenih mreža, adaptacija stana često izgleda kao gla...

Detaljnije

Tri komada ženske odjeće koja su u trendu

Svaka žena kroz godine života, lična iskustva, posao koji radi i lična interesovanja gradi svoj sops...

Detaljnije

Dobar izbor ulaznih vrata - pametna investicija koja štiti vaše najmilije

Ulazna vrata, osim što uljepšavaju vaš interijer i otvaraju vaš životni ...

Detaljnije

Uređenje okoliša zahtijeva dobar dizajn

Opremanje i opremanje stana, kuće ili poslovnog prostora svakako je zahtjevan, ali lijep posao. Bilo...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS