Pripremite se za hladnije vrijeme - postavite rolete


Dom Dom

roletne

Zima posljednjih godina nema puno veze sa snijegom i onom zimskom idilom koja je ugodna unatoč hladnoći. Hladniji dani uglavnom se vežu uz grijanje pa razmišljate o grijanju, računima za struju, ovisno o tome tko se grije. Mnogi zanemaruju činjenicu da je za tople prostorije zadužena izolacija, ali i dobra stolarija. Postoje i dodatne stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali uštedu energije, kao što je postavljanje roleta na prozore i vrata. Najbolji savjet mogu ponuditi oni koji su profesionalci s dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu, a pronašli smo ih u tvrtki Lukić rolet. Evo koje smo informacije o roletama dobili od njih.

Zašto je važna ugradnja roleta

Rolete spadaju u ono što možemo opisati frazom kombinacija lijepog i korisnog. Međutim, to nije samo fraza. Gotovo je nezamislivo vidjeti stambenu zgradu bez modernih roleta koje uvelike utječu na estetiku prostora, kako eksterijera tako i interijera. Upravljaju i osvjetljenjem interijera, što svakako utječe na izgled samog ambijenta. Kada je riječ o funkcionalnosti, njihova je uloga iznimno važna, prije svega u zvučnoj i svjetlosnoj izolaciji. Ugradnja sjenila omogućuje da se manje energije koristi za grijanje i hlađenje prostorije, čime se značajno štedi. Nijedna vrsta zavjesa ne može bolje sakriti vašu kuću ili stan od neželjenih pogleda od roleta, a najbolji su izbor ako vam je stalo do privatnosti.

Koju vrstu odabrati prilikom ugradnje roleta

Postoje dvije vrste vanjskih sjenila, aluminijske i PVC rolete. Namjena je za oba ista, ali se razlikuju po materijalu, kao i mjestu ugradnje. Što se tiče kvalitete, dileme nema – aluminij je na prvom mjestu, zahvaljujući čvrstoći materijala koji omogućuje dug život. Kada se uzme u obzir da su kvalitetnije, nameće se i da im je cijena veća u odnosu na PVC rolete. To ne znači da se PVC rolete rjeđe koriste i da ljudi češće posežu za aluminijskim. PVC rolete također imaju puno prednosti, a vezane su za cijenu, bolju izolaciju od aluminijskih, a izvrsne su i za manje površine prozora i vrata. Najbolje je pitati stručnjake, a oni su u tvrtki Lukić Rolet, te se s njima posavjetovati o tome koje su rolete najbolje za vaše prozore i vrata. Više o izboru roletni, načinu ugradnje i cijeni možete pogledati na sljedećem linku - https://lukicrolet.rs/page/aluminijumske-i-pvc-roletne/

Njihov iskusni tim, na temelju dugogodišnjeg rada na postavljanju roleta na razne objekte, dat će najbolje savjete na temelju procjene koju naprave na licu mjesta. Ako pitate, nemojte lutati, a za sve nedoumice oko ugradnje roleta možete se obratiti profesionalcima iz tvrtke Lukić Rolet.

Kako se održavaju rolete

Ne može se reći da održavanje roleta ne zahtijeva nikakav napor, ali ne mora biti noćna mora. Važno je pronaći način koji vam najviše odgovara. Za nepristupačna mjesta najčešće se koristi usisavač ili posebna četka za prašinu. Zatim se sve više, općenito za kućanstvo, za čišćenje koriste posebne vlažne maramice koje su možda i najpraktičnije. Uvijek postoji dobra stara čarobna krpa i sapun, za one koji vole temeljito čišćenje. Sve u svemu, čišćenje roleta se ne radi svaki dan, pa nije teško malo se potruditi oko njih par puta godišnje.


Srodni tekstovi:


Dva jelena – Jedan od najstarijih restorana u Beogradu

Upoznajte Srbiju kroz najukusniju hranu u restoranu Dva jelena Ljubav ide kroz želudac – ...

Detaljnije

Imate li obješene kapke? Imamo sjajne vijesti za vas!

Što se tiče njege kože, područje oko očiju zahtijeva posebnu pažnju. Naime, poznato je da je ...

Detaljnije

Kako auto škola provodi teoretski dio treninga za B kategoriju?

Na putu do vozačke dozvole očekuje vas teoretska i praktična obuka, puno sati teorije, puno sati vož...

Detaljnije

Rad na visini + bezbednost = makazaste platforme

Koliko puta vam se desilo da vidite radnike na velikoj visini koji stoje u nekakvim korpama na dizal...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS