Pripremite se za hladnije vrijeme - postavite rolete


Dom Dom

roletne

Zima posljednjih godina nema puno veze sa snijegom i onom zimskom idilom koja je ugodna unatoč hladnoći. Hladniji dani uglavnom se vežu uz grijanje pa razmišljate o grijanju, računima za struju, ovisno o tome tko se grije. Mnogi zanemaruju činjenicu da je za tople prostorije zadužena izolacija, ali i dobra stolarija. Postoje i dodatne stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali uštedu energije, kao što je postavljanje roleta na prozore i vrata. Najbolji savjet mogu ponuditi oni koji su profesionalci s dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu, a pronašli smo ih u tvrtki Lukić rolet. Evo koje smo informacije o roletama dobili od njih.

Zašto je važna ugradnja roleta

Rolete spadaju u ono što možemo opisati frazom kombinacija lijepog i korisnog. Međutim, to nije samo fraza. Gotovo je nezamislivo vidjeti stambenu zgradu bez modernih roleta koje uvelike utječu na estetiku prostora, kako eksterijera tako i interijera. Upravljaju i osvjetljenjem interijera, što svakako utječe na izgled samog ambijenta. Kada je riječ o funkcionalnosti, njihova je uloga iznimno važna, prije svega u zvučnoj i svjetlosnoj izolaciji. Ugradnja sjenila omogućuje da se manje energije koristi za grijanje i hlađenje prostorije, čime se značajno štedi. Nijedna vrsta zavjesa ne može bolje sakriti vašu kuću ili stan od neželjenih pogleda od roleta, a najbolji su izbor ako vam je stalo do privatnosti.

Koju vrstu odabrati prilikom ugradnje roleta

Postoje dvije vrste vanjskih sjenila, aluminijske i PVC rolete. Namjena je za oba ista, ali se razlikuju po materijalu, kao i mjestu ugradnje. Što se tiče kvalitete, dileme nema – aluminij je na prvom mjestu, zahvaljujući čvrstoći materijala koji omogućuje dug život. Kada se uzme u obzir da su kvalitetnije, nameće se i da im je cijena veća u odnosu na PVC rolete. To ne znači da se PVC rolete rjeđe koriste i da ljudi češće posežu za aluminijskim. PVC rolete također imaju puno prednosti, a vezane su za cijenu, bolju izolaciju od aluminijskih, a izvrsne su i za manje površine prozora i vrata. Najbolje je pitati stručnjake, a oni su u tvrtki Lukić Rolet, te se s njima posavjetovati o tome koje su rolete najbolje za vaše prozore i vrata. Više o izboru roletni, načinu ugradnje i cijeni možete pogledati na sljedećem linku - https://lukicrolet.rs/page/aluminijumske-i-pvc-roletne/

Njihov iskusni tim, na temelju dugogodišnjeg rada na postavljanju roleta na razne objekte, dat će najbolje savjete na temelju procjene koju naprave na licu mjesta. Ako pitate, nemojte lutati, a za sve nedoumice oko ugradnje roleta možete se obratiti profesionalcima iz tvrtke Lukić Rolet.

Kako se održavaju rolete

Ne može se reći da održavanje roleta ne zahtijeva nikakav napor, ali ne mora biti noćna mora. Važno je pronaći način koji vam najviše odgovara. Za nepristupačna mjesta najčešće se koristi usisavač ili posebna četka za prašinu. Zatim se sve više, općenito za kućanstvo, za čišćenje koriste posebne vlažne maramice koje su možda i najpraktičnije. Uvijek postoji dobra stara čarobna krpa i sapun, za one koji vole temeljito čišćenje. Sve u svemu, čišćenje roleta se ne radi svaki dan, pa nije teško malo se potruditi oko njih par puta godišnje.


Srodni tekstovi:


Dobar izbor ulaznih vrata - pametna investicija koja štiti vaše najmilije

Ulazna vrata, osim što uljepšavaju vaš interijer i otvaraju vaš životni ...

Detaljnije

Ovo su razlozi zašto su Target rančevi za školu popularni među mlađim i starijim učenicima

Učenici osnovnih škola, posebno djevojčice, žele novi školski ruksak od trećeg razreda...

Detaljnije

Uređenje doma - kako odabrati dobar tepih

Dobar tepih zaista može ukrasiti dom i unijeti šarm i toplinu u sobu, ali također pruža izola...

Detaljnije

Na što treba obratiti pažnju prilikom kupnje ruksaka za laptop

Kada imate posla s novom generacijom poslova, što znači da vam često treba računalo, da bez m...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS