Uljepšajte svoj osmijeh tretmanom izbjeljivanja zuba


Zdravlje i nega

izbeljivanje zuba


Bjelina zuba, a time i ljepota osmijeha je posljedica boje zuba, ona u osnovi ima izravnu ovisnost o brojnim čimbenicima. Svakodnevna prehrana i prehrana značajno pridonose i održavaju boju zuba. Navike poput pušenja i alkoholizma okidači su za pojavu žutih naslaga na zubima. Prirodna bjelina zuba ugrađena je u samu caklinu i naziva se dentin. Njihova bjelina ili boja ovisi i o strukturi zuba, prozračnosti i debljini. Prednji zubi su sadržajno puno tanji od umnjaka, ali su i češće izloženi ugrizima i obojenim napitcima za konzumaciju. Na temelju navedenog razvijene su tehnike izbjeljivanja uz poboljšanje bjeline i osobnog samopouzdanja.

Što se izbjeljivanjem postiže u području zdravlja zuba

Izbjeljivanjem zuba, osim postizanja dodatne bjeline zubne cakline, postiže se i zdravstveni učinak koji je vidljiv već nakon prvog osmijeha. Tretmanom se uklanjaju neželjeni plak sa zubi, jer on svakako prethodi samom tretmanu. Krajnji rezultat je površina koja postaje bjelja i izraženija. Zbog razvoja kemijskih reakcija na tretiranim površinama uklanjaju se žute mrlje na zubima.

Zbog značajnog poboljšanja i dodatnog isticanja bjeline, u stomatologiji se puno pisalo i istraživalo o izbjeljivanju zubi. Ovim postupkom ne rješavaju se trajni problemi žutih mrlja na zubima, ali se postupak mora ponoviti nakon određenog razdoblja. Nakon tretmana preporučljivo je jesti laganu hranu i piti samo vodu.

Pozitivni učinci koji se mogu pripisati izbjeljivanju zuba

Pozitivne učinke izbjeljivanja zubi dijelimo u dvije skupine, estetske i zdravstvene. Jednako je važna važnost obje navedene karakteristike, s jasno izraženim promjenama nakon tretmana. Tvar koja pridonosi poboljšanju izgleda bjeline je vodikov peroksid u koncentracijama do 35%. U kućnoj verziji uspješno se koristi soda bikarbona u otopini limuna i vode.

Zdravstveni učinci svakako su zaštita zubne cakline od razvoja karijesa, gdje su naslage zubnog kamenca obično veće kod osoba s čestim gingivitisom. Kako bi se ova stanja svela na minimum, predlaže se redovito uklanjanje zubnog kamenca korištenjem zubnih četkica i konca. Osobe sa simptomima parodontitisa ne bi smjele provoditi zahvate ove vrste. Trudnice su također osjetljiva skupina kojoj se ne preporučuje izbjeljivanje. Osobe koje imaju veliki broj ugrađenih krunica i ispuna, trebale bi znati da te površine nemaju pozitivne učinke na izbjeljivanje. Sam tretman je popularniji na prednjim zubima.

Dostupne tehnike izbjeljivanja zuba s vidljivim promjenama

Osim krunica i ispuna čije se površine ne mogu izbjeljivati, postoje dijelovi zubi koji mogu biti oštećeni zbog karijesa, a također nemaju utjecaja na tretman izbjeljivanja. Prije svakog tretmana zubi se moraju sanirati, temeljito očistiti i preparirati u stomatološkim uvjetima s odgovarajućim zaštitnim premazima.

Razvijene su tehnike izbjeljivanja zubi laserskim metodama, kućnim i stomatološkim preparatima. Najmanje štetno liječenje je pod nadzorom stomatologa, zbog čega razrijeđeni vodikov peroksid djeluje kao snažno izbjeljivač. Ne treba zanemariti ni pomoćne domaće lijekove koji osim što aktivno izbjeljuju i čiste naše zube, sudjeluju u jačanju zubne pulpe i cijele cakline. Učinci koji su vidljivi kod izbjeljivanja u stomatološkim ordinacijama svakako su izraženiji kroz sjajan osmijeh.


Srodni tekstovi:


Tri komada ženske odjeće koja su u trendu

Svaka žena kroz godine života, lična iskustva, posao koji radi i lična interesovanja gradi svoj sops...

Detaljnije

Kako odabrati prave strojeve za građevinske radove na velikim visinama

Kada prolazimo pored gradilišta, prvo što primijetimo su impozantni strojevi koji domi...

Detaljnije

Dobar izbor ulaznih vrata - pametna investicija koja štiti vaše najmilije

Ulazna vrata, osim što uljepšavaju vaš interijer i otvaraju vaš životni ...

Detaljnije

Neistražene lepote Srbije

Srbija zbog svojih prirodnih ljepota i impozantnih znamenitosti nudi jedinstveni užitak tijekom svak...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS