Majčina dušica – lekovitost koja iskorenjuje brojne zdravstvene probleme


Life&Style Zdravlje i negaLekovite trave poznate su od davnih vremena kao strukture materija koje stvaraju neverovatne efekte ozdravljenja i rešavanja brojnih tegoba u kratkom vremenskom roku upotrebe, konzumacije i mešanja sa drugim sastojcima. Kada se biraju najbolje biljke, kao što je majčina dušica lekovitost je sinonim za koji se vezuju hranljiva svojstva, blagodeti i jasno vidljivi rezultati. Sveukupno, obezbeđuje se vitalnost organizma i osmeh na licu. 

Da bi se pronašla majčina dušica lekovitost treba da bude jasno prepoznata, kao i da se traga za prirodnom varijantom ove opravdano popularne i široko primenjive trave. Kako pripada istom rodu kao i nana, jasno je da je u pitanju biljka čija su korisna svojstva, hranljivost i odlični uticaji na organizam jasno vidljiva već nakon prve upotrebe. 

Karakteristike majčine dušice – za upotrebu uz lekovita dejstva

Kada se pretražuje majčina dušica lekovitost je prvi pojam sa kojim se apsolutno i neizostavno povezuje. Poznata još i pod imenom duša, divlji bosiljak, kao i tamjanika, u pitanju je trava čija je delotvornost za rešenje brojnih zdravstvenih problema poznata od davnih vremena. Karakteriše je nizak rast koji izgleda vrlo gusto i poput busena, iako ima tanke grane koje na krajevima imaju grupe cvetova, od belih, nežno roze i ljubičastih tonova. 

Najčešće se koristi u obliku čaja i sirupa, ali su poznata i lekovita eterična ulja, dok se zbog odličnog mirisa koristi i kao dodatak brojnim kozmetičkim preparatima. U pogledu sastava majčine dušice lekovitost je izražena prisustvom značajnih vitamina, kao što su A i C. Od drugih korisnih materija sadrži gvožđe, kalcijum, cink, bakar, fosfor, mangan i mnoge druge. Od eteričnih ulja, u sastavu majčine dušice nalaze se timol, borneol, geraniol i slično. Zahvaljujući korisnim materijama koje ima majčina dušica lekovitost je vrlo svetrana i deluje u brojnim stanjima, tegobama, oboljenjima i problemima.

Blagotvorna dejstva koja daje majčina dušica – za osnaživanje i zdravlje organizma

Da bi se koristila majčina dušica lekovitost treba da bude prepoznata, kao i da postoji poverenje da će ova čuvena trava stvoriti magično olakšanje. Prvenstveno, majčina dušica osvežava rad disajnih organa, sprečava pojavu i eliminiše uporni kašalj, bol u grlu i ždrelu. Takođe, oboljenja respiratornog sistema poput bronhitisa, astme i tuberkuloze, mogu se umanjiti usled upotrebe čaja ili sirupa od majčine dušice. U vremenima dejstva različitih virusa i bakterija, može imati široku primenu, radi dugoročnih efekata i osećaja rasterećenja. 

Majčina dušica deluje pozitivno i na depresivna stanja, pospešuje raspoloženje i opušta nerve. Kada se konzumira majčina dušica lekovitost je prisutna i za otklanjanje upornih glavobolja, problema u funkcijama bubrega, želuca, pojave reume, difterije i nesanice. Sprečavanje anemije odnosno malokrvnosti, infekcija i brojnih drugih zdravstvenih problema, efikasno obezbeđuje upotreba majčine dušice. Garantuje i dugoročno ojačavanje imunog sistema, otklanjanje napetosti i zdravlje svih organa.

Kada se razmatra sastav biljke kao što je majčina dušica lekovitost se dobija uz prisustvo brojnih vitamina, minerala i drugih korisnih materija, čije dejstvo je vrlo značajno za ozdravljenje i otklanjanje simptoma i posledica brojnih tegoba i problema. Obično se konzumira u obliku čaja, dok su danas poznati i sirupi, tinkture, eterična ulja, kao i brojni preparati koji se stvaraju na bazi majčine dušice.

Srodni tekstovi:


Tko pravi najbolju kavu na svijet?

Da li je najbolja kava u Italiji, da li je u Turskoj ili pak je to kava u Americi? Što kada bi vam r...

Detaljnije

Vrijeme je da kupaonica zasja novim sjajem- posjetite najbliži salon keramike

Renoviranje kupaonice nije tako uobičajeno kao uređenje ostalih prostorija u kući. Kao što se...

Detaljnije

Ojačajte svoje tijelo darom prirode. Upoznajte crvenu kraljicu - malinu!

Slatko i mekano voće, ovo ljetno voće pruža mnoge dobrobiti za naš organizam i treba ga konzu...

Detaljnije

Kako odabrati prave strojeve za građevinske radove na velikim visinama

Kada prolazimo pored gradilišta, prvo što primijetimo su impozantni strojevi koji domi...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS