Priprema za školu osnovni je zahtjev svakog roditelja za djecu


Life&Style

skolski pribor

Prvi polazak u školu izazov je za svakog roditelja kako u stjecanju novih znanja tako iu stjecanju djetetovih radnih navika. Psihološka priprema za nadolazeće školske obveze obično je vezana uz razgovor i vježbe pamćenja koje uključuju motoričke vještine. Djeca do šest godina kroz igru uče mnoge stvari, što svakako treba iskoristiti tijekom prve godine škole. Ova tehnika stvara osjećaj postupne odgovornosti za prioritetne školske vrijednosti. Djecu je poželjno uključiti u kupnju svih školskih potrepština i knjiga.


Potreban školski pribor za svakog učenika prvaka


Iako postoji potreba za kupnjom unaprijed, radi uštede vremena i novca, ipak je preporučljivo odabrati školski pribor nakon prvog roditeljskog sastanka. Školski ruksak s potrebnom pernicom i jednom bilježnicom sasvim je dovoljan za prvi dan škole. Nakon završenog prvog razreda dobit ćete jasne smjernice za kupnju potrebnog školskog pribora.

Odabir školskog ruksaka obično je najzanimljiviji za svakog učenika prvaka, za njegovu kupnju potrebno je zadovoljiti najmanje četiri razreda škole. Savjetuje se da rančevi nisu preveliki, ali moraju biti čvrsto prošiveni zbog težine samih knjiga. Roditeljima se savjetuje kupnja ruksaka s djetetom jer postoji način da im se objasni sve nadolazeće školske obveze.

Sljedeća stavka u kupnji školske opreme je izbor pernica. Danas su jastuci dostupni u gotovo svim dezenima, prilagođeni svakoj dobi i spolu djeteta. Moraju imati dovoljno mjesta za olovke, ali i bojice s markerima za crtanje. Olovke za pisanje su tipa Hb s konturama koje su vidljive nakon svakog pisanja. Patentne olovke koriste se u višim razredima, kada učenik u potpunosti savlada pisanje i svede greške na minimum. Neophodnu nabavu upotpunjuju školskim potrepštinama, a svaki daljnji potrebni detalj kupuje se po savjetu učitelja.


Dodatna školska oprema za potrebe pojedinih predmeta


Za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture potrebno je da učenik ima čiste tenisice i trenirku. Danas su u upotrebi torbe za potrebnu opremu u koje tenisice mogu slobodno stati pa ih je lakše nositi od kuće do škole. Uz tjelesni odgoj potrebna je i dodatna oprema za likovnu kulturu. U upotrebi su blokovi za crtanje najčešće korištenih dimenzija blokova 4 i 5. Uz blokove za crtanje učenik treba nabaviti boje ili olovke za crtanje. Koriste se tempere ili vodene boje, a voštane boje s flomasterima često koriste samo učenici nižih razreda. Za izradu određenih geometrijskih oblika ili drugih zanimljivih elemenata koristi se plastelin ili glina.

Crtanje u okviru likovne kulture nije isključivo vezano uz spomenutu nastavu. Treba crtati na nastavi materinjeg jezika i podučavati matematiku. Učenjem novih geometrijskih oblika i oblika učenik će crtanjem izraziti naučeno. Temeljem navedenog, sve što se tiče školskog pribora mora biti kvalitetno, a posebno boje za crtanje i olovke. Neizostavan dio pribora je gumica, ali i ravnala za crtanje ravnih linija i kutova. Tijekom stjecanja cjelovitog znanja iz geometrije stječu se uvjeti za rad sa šestarom.

Iako postoji niz stvari na koje roditelj treba obratiti pozornost, svu brigu i snagu treba usmjeriti na stjecanje društvene i osobne odgovornosti djeteta.


Srodni tekstovi:


Kako pomoći bebi kod grčeva?

Susretanje sa grčevima kod novorođenčeta nikako nije prijatno, a posebno nije kada ste roditelj po p...

Detaljnije

Renoviranje treba prepustiti stručnim licima: Šta nikako ne treba sami da preuređujete?

Projekti renoviranja kuće mogu biti uzbudljivi i isplativi, a takođe vam omogućavaju da transformi&s...

Detaljnije

Uljepšajte svoj osmijeh tretmanom izbjeljivanja zuba

Bjelina zuba, a time i ljepota osmijeha je posljedica boje zuba, ona u osnovi ima izravnu ovisnost o...

Detaljnije

Kako kava potiče kvalitetan trening?

Kava je čudesan napitak koji svi obožavamo. U malim količinama može potaknuti mršavljenje, to...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS