Uređenje okoliša zahtijeva dobar dizajn


Dom DomOpremanje i opremanje stana, kuće ili poslovnog prostora svakako je zahtjevan, ali lijep posao. Bilo da se radi o opremanju novokupljenog stana ili renoviranju starog, uz financijska sredstva pripremite i čelične živce. Ako si to želite i možete priuštiti, angažirajte profesionalce, koji će vam na neki način uštedjeti i novac i živce, jer nećete pogriješiti. Dobar arhitekt ili dizajner interijera pomoći će vam da svaki prostor pretvorite u svoju oazu.

Osnova dobrog uređenja stana, kuće ili poslovnog prostora je adekvatan i funkcionalan prostor. Kada su u pitanju prostori manjih kvadratura, oni su najčešće opremljeni u skladu sa životnim navikama uglavnom mladih ljudi, koji počinju s radnim obavezama i izgradnjom karijere, ali i onih koji tek počinju osnivati obitelj. Također, umirovljenici se sve više odlučuju za manje prostore, kako bi u njima provodili svoje umirovljeničke dane. Oni koji posjeduju veće stanove svakako imaju veću mogućnost prilagodbe različitim stilovima života. Koja god kvadratura bila u pitanju, svakako zahtijeva vrijeme i angažman, kako bi na kraju svi bili zadovoljni i uživali u svakom kutku novog prostora.


Odredite zone svake sobe

Na samom početku svakog uređenja interijera potrebno je definirati zonu i funkciju svake prostorije u domu. Obično su te zone podijeljene na dnevni boravak i spavaću sobu. Dnevni dio uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak, a spavaći dio spavaće sobe i dječje sobe. Idealno je kada se ove dvije zone ne preklapaju, nego je svaka zasebna, ali se na kraju spajaju u jednu funkcionalnu cjelinu. Slijedi odabir materijala i boja za koje želite da dominiraju prostorom. Preporuka je odabrati do 4 boje, s kojima kasnije možete mijenjati tonove i eksperimentirati dok ne pronađete idealan ton.

Početak svakog uređenja interijera počinje od zidova. Bez obzira na to hoćete li ih krečiti, izvoditi neke tehnike na njima ili lijepiti tapete, one će sigurno biti osnova za sve naredne radove. Nakon zidova, vrlo važna stavka u uređenju, a to su podovi. Budite oprezni pri odabiru, jer je poželjno stvoriti dobar kontrast sa zidovima. Možete birati iz široke ponude parketa, laminata ili vinila, jer su oni danas najviše korišteni. Odabirete li pločice, opet obratite pažnju na kontraste i funkcionalnost prostora.


Zavjese kao neizostavan detalj

Uređenje interijera ne bi bilo potpuno da se nisu pozabavili finoćom i detaljima. U odabiru rolo zavjesa ili zebra zavjesa te komarnika i sjenila može vam pomoći tvrtka Lukić rolet. Ukoliko u svom domu imate prostoriju koju želite odvojiti od ostatka prostora, to možete učiniti harmonikom za vrata koju Lukić rolet izrađuju u 10 boja. Zebra zavjese uljepšat će vaš prostor, ali i omogućiti kontrolu količine svjetla u vašem domu. Vrlo su fleksibilni i svakoj će prostoriji dodati dašak elegancije. Rolo zavjese možete odabrati kako za dom tako i za poslovne prostore, a Lukić rolo zavjese u svojoj ponudi imaju preko 300 dezena.

Komarnici su danas neophodni, a estetski se svakako uklapaju uz prozore. Ako više volite klasične zavjese, onda je ugradnja roleta izvrsno rješenje. Zaštitit će vas od sunčevih zraka, ali i omogućiti spavanje u potpunom mraku. Za što god se odlučite, budite sigurni da će sve biti napravljeno kvalitetno iu dogovorenom roku. Sve je izrađeno prema mjerama koje su vam potrebne, a u širokoj ponudi dizajna zasigurno ćete biti razmaženi izborom. Opremate li dječju sobu, tu je i veliki izbor dječjih dizajna pa će vaši mališani sigurno biti presretni pri odabiru najljepšeg motiva.


Namještaj i rasvjeta - izvucite najbolje iz svake sobe

Odabir namještaja najslađi je dio svakog uređenja. Većina ljudi već ima zamišljen izgled svake prostorije u svom domu. Samo pripazite na veličinu svakog komada namještaja jer bi svaki komad trebao odgovarati veličini prostorije u kojoj stoji. Ne smije biti prevelika, da zagradite cijeli prostor, ali ni premala u odnosu na dimenzije cijele prostorije. Prije kupnje zapišite dimenzije svakog komada koji bi vam odgovarao. Veće komade namještaja, poput kutnih garnitura, fotelja, stolica i stolova, preporučuje se birati u neutralnijim bojama. Tepih, jastuci i ostali detalji mogu se uzeti u jačim bojama ili kombinacijama, kako bi se razbila monotonija.

Kada vam neka kombinacija dosadi, najjednostavnije i najjeftinije je promijeniti tepih, zavjese i jastuke. Na taj način ćete osvježiti svoj dom, a podloga će ostati ista. Što se tiče rasvjete, dijelovi stana koji su najviše izloženi dnevnom svjetlu trebaju biti najmanje osvijetljeni umjetnom rasvjetom i obrnuto. Na taj način uz pomoć rasvjete naglašavate pojedine dijelove prostorije. Na kraju ukrasite prostor biljkama i uživajte u novom domu.
Srodni tekstovi:


Pet stvari koje treba da kupite pre rođenja deteta

Još pre nego što se dete rodi, očekuje se mnogo stvari od roditelja. Da nabave sve pot...

Detaljnije

Uljepšajte svoj osmijeh tretmanom izbjeljivanja zuba

Bjelina zuba, a time i ljepota osmijeha je posljedica boje zuba, ona u osnovi ima izravnu ovisnost o...

Detaljnije

Vrhunska stolarija i dodaci za prozore i vrata

Sigurno znate da postoji PVC i aluminijska stolarija, ali znate li zašto je to najmodernija s...

Detaljnije

PVC stolarija - pravo rješenje za topli dom

Ako su vam računi za grijanje veliki, mraz prodire u prostoriju i hladno vam je - PVC stolarija je j...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS