Sve što trebate znati o telehenderu


građevina građevina

Jeste li ikad čuli za telehander? To je građevinski stroj koji lako može doći do nepristupačnih mjesta i pomoći u izvođenju radova na visini. Dizajniran je za pomicanje i podizanje izuzetno teških predmeta, a uz to može obavljati širok spektar drugih zadataka. I kako? Uz pomoć dodataka i njihovih hidrauličkih funkcija.

Za što možete koristiti telehander?

Glavna prednost telehandera je u tome što se može kretati po različitim terenima i služiti kao radna platforma, stroj za zemljane radove, dizalica ili dizanje. To ga čini dostupnim za veliki broj poljoprivrednih radova, ali i građevinske projekte, pa čak i obnovu dvorišta. Montiranjem vilica, kuka, stezaljki i ostalih elemenata, telehander može dobiti potpuno novu svrhu. Neki modeli mogu podići do 10 metara, oko 4 tone, dok drugi imaju domet do 17 metara. 

Višenamjenski, fiksni ili rotirajući za 360 stupnjeva, jednostavan za rukovanje. Jednostavno, pogodno za sve. Ovi teleskopski utovarivači mogu okretati samo prednje kotače, ili sva četiri, u istom i suprotnom smjeru. To vam omogućuje rad u zatvorenom, ali i upravljanje vanjskim teleskopskim utovarivačem kada trebate napraviti kružnu stazu.

Za svaki sektor rada prilagodit će se drugačiji model teleskopskih utovarivača i njihovih veza. Trebate li dizati male terete s dosegom do povišenih područja ili mnogo trajniji modeli dizajnirani za više radnih zadataka? Želite podići drvene grede, cijevi, palete, rešetke ili možda betonske blokove? Znajte da s ovim strojem možete izraditi bilo koji projekt koji želite.


Koje su glavne karakteristike teleskopskih utovarivača

Većina telehandera dostupnih za iznajmljivanje imaju dizel motore. Veličina stroja također diktira veličinu motora. Što je veći telehender, to je snaga motora izraženija. Pri odabiru stroja trebate obratiti pažnju na radijus okretanja, koji je važan čimbenik za manevriranje prostorom, ali i na gume. Ako su gume dobre kvalitete, prilikom dizanja tereta - ovaj će stroj moći zadržati stabilnost. Da biste odabrali pravi teleskopski utovarivač, ključno je postaviti sebi nekoliko pitanja. Hoćete li ga koristiti na više područja ili samo u građevinarstvu? Hoćete li s vremena na vrijeme dizati lagani teret ili trebate dizati više na velikoj udaljenosti? Ovisno o tome, možete odabrati model koji vam najviše odgovara. Iako je telehander svestrana oprema s mnogo različitih priključaka, odabir pravog može vam olakšati posao. Prije nego što unajmite ili kupite model za svoj projekt, upoznajte se sa svim dodacima.


Koji su najčešći priključci za telehander

Među najčešćim priključcima koji su naširoko korišteni svakako su vilice koje omogućuju jednostavno podizanje tereta na željenu visinu. Zatim izradite platforme i kante različitih veličina za utovar, premještanje i uklanjanje materijala.


Prodaja telehandlera

Mnogo je tvrtki koje unajmljuju telehandere prema kapacitetu dizanja i dosegu, dan, tjedan i cijeli mjesec. To ponekad može koštati puno, a posao ne uspijeva dovršiti. No, ako tražite telehandler na prodaju, omogućit ćete si laku izgradnju stambenih zgrada, čišćenje terena, istovar materijala i bilo kakav posao na visini. Otišavši na prodaju google telehander, primijetit ćete najnovije tehnološke modele koji udovoljavaju sigurnosnim standardima. I istodobno vrlo ekonomičan.  Rotacijski teleskopski uređaji za prodaju ili oni koji se koriste za razne radove - kod pouzdanih tvrtki brzo će postati popularni u poljoprivredi i građevinarstvu, ali i u svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu. Na primjer, tijekom zime možete telehanderom učinkovito koristiti za uklanjanje viška snijega. Stoga ga je vrlo korisno imati. 


Srodni tekstovi:


Zašto žene vole nakit

Ljepotu ukrašavanja nakitom znali su u pretpovijesno doba. Već tada su ogrlice, narukvice, na...

Detaljnije

Koji su trimeri najbolji?

Uređaji čija je glavna namjena vezana uz održavanje zelenih površina, bez obzira radi li se o...

Detaljnije

Kako auto škola provodi teoretski dio treninga za B kategoriju?

Na putu do vozačke dozvole očekuje vas teoretska i praktična obuka, puno sati teorije, puno sati vož...

Detaljnije

Posjetite neurologa i spriječite moždani udar

Liječnik specijalist koji se nakon završenog temeljnog studija medicine odlučio za specijaliz...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS