Tko pravi najbolju kavu na svijet?


Life&Style

Da li je najbolja kava u Italiji, da li je u Turskoj ili pak je to kava u Americi? Što kada bi vam rekli da svako od nas može da napravi najbolju kavu na svetu, samo vam je potreban espreso aparat?

Da, apsolutno je moguće da se kod kuće napravi savršena šalica kafe svaki put, a da se pri tome koriste samo kapsule za kavu i aparat za espresso.

Kafa je najpopularniji napitak na svetu. Obožavaju je milijuni. Iako smo ljubitelji različitih vrsta, velika većina nas uživa u espressu kada god je u mogućnosti da ga pije.

Espresso kava je najprodavanija kava na svetu

Prema svjetskoj statistici, na svetu se najčešće pije Latte kava, a u njenoj osnovi je espresso. I većina drugih napitaka, poslastica, šejkova ima neku vrstu espressa u sebi što daje intenzivan ukus i miris pa je ova kava poznata širom sveta.

Najčešće se pije iz malih šalica koje sadrže 40ml. Mala količina, ali izuzetno intenzivna i jaka, fenomenalnog ukusa, odličnog mirisa, karakteristične guste pjene na vrhu.

Nije neophodno da u ovim ukusima uživate samo u restoranima jer i kućni uređaji kreiraju apsolutno savršenstvo.

Zbog čega je espreso aparat neophodan svakom domaćinstvu?

Svaki ljubitelj kafe zna da je teško dobiti idealnu šolica kafe svaki put. Još je teže ako želimo da ona ima i neke druge arome, da bude blaža ili jača, sa mlijekom ili bez njega…

Aparat za kavo je moćna mašina, tehnološki savršena, mala i kompaktna. On zagreva vodu do određene temperature i savršeno precizno, pod pritiskom, je šalje kroz kapsulu tako da se momentalno dobiva vrhunska šalica kafe.

Postoji na desetine vrsta kapsula za aparat za kavo kod kojih je točno definirano što se dobiva prilikom pripreme. Jasno je naznačena gorčina, kiselost, jačina, ali i ukusi pa se može piti kava sa vaniliom, voćnim ukusima, različitim vrstama kafe tako da svako bude zadovoljan.

Ovaj kuhinjski uređaj za samo 30 sekundi sprema svaku šoalicu, lako se održava i koristeće se svakodnevno.


Espresso je jak, ali zdravstveno opravdan!

Iako espresso ima više kofeina od većine drugih kava, uvjek je bolje popiti njega nego druge vrste, zašto?

Reč je o tome da se je u svakoj šalici espressa točno određena kalorijska vrijednost i nivo kofeina pa će se lakše kontrolirati njegov nivo u organizmu. Preporučuje se šalica espressa ujutru, nekoliko sati pre treninga i onda kada je potrebna veća koncentracija i  bolja budnost organizma.

S druge strane, kada želite da jednostavno uživate u kavi, ali ne trebaju njeni propratni efekti, samo odaberite kapsulu koja ima slabiji intenzitet, dodajte mleko i dobijate savršeni napitak.

Aparat za kavo je neophodan deo kuhinje svakog pravog ljubitelja kafe! On je jedini sposoban da iskoristi kvalitetnu mješavinu kafe u kapsuli i od toga napravi kvalitetnu tečnost.

Drugi važan sastojak najbolje kafe na svetu je kapsula za espresso koja sadrži najkvalitetnije kafe u optimalnim količinama tako da se dobije savršen ukus, jačina i miris.

Sa samo ta dva sastojka svako od nas može da napravi savršenu kavu, najbolju na celom svetu. Takvu kavu vole svi i svakom prija, svaki put, neizostavno!


Srodni tekstovi:


PVC stolarija - pravo rješenje za topli dom

Ako su vam računi za grijanje veliki, mraz prodire u prostoriju i hladno vam je - PVC stolarija je j...

Detaljnije

Koja je najbolja mlečna formula za bebe?

Ishrana beba i dece u ranom životnom dobu zahteva značajnu edukaciju, pažnju, posvećenost i umeće u ...

Detaljnije

Koliko je vitamin D3 važan za ljudski imunološki sustav

U posljednje vrijeme, a od pojave pandemije korona virusa, jedna od glavnih tema je uzimanje supleme...

Detaljnije

Preuređenje vašeg doma ne mora nužno biti skup projekt uz pametno planiranje troškova

U eri ubrzanog razvoja tehnologije i društvenih mreža, adaptacija stana često izgleda kao gla...

Detaljnije
Copyright © 2021 Igraliste. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS